Takto se dnes provádí montáž oken! Zabraňte rozbití skla pomocí správného vybavení.

Co je vlastně sklo? 

Historie skla sahá daleko do starověku. Fascinující a zároveň tajemný materiál vědce vždy udivoval. V každodenním použití se sklem obvykle rozumí průhledná silikátová skla, jako jsou např.nápojová skla a okenní skla, která se skládají převážně z křemičitého písku nebo oxidu křemičitého a patří mezi anorganická skla. Plavené sklo je také známé jako silikátové sklo nebo „skutečné sklo“. Používá se velmi často a je základem pro mnoho skleněných výrobků, jako jsou i okenní tabule.

Typické vlastnosti skla:

 

• do určité míry transparentní
• vydrží velké zatížení, ale je křehké
• bez chuti a plynotěsné
• lze kombinovat s mnoha materiály bez vzájemného působení
• tvarovatelné při velmi vysokých teplotách
• rozměrově stabilní při nízkých teplotách
• šetrné k životnímu prostředí a recyklovatelné

 

Minimalizace rizik při práci se sklem

Sklo je všestranný materiál, se kterým se často setkáváme v každodenním životě. Sklenáři, výrobci oken a montéři se s tímto speciálním materiálem setkávají denně a zejména křehká povaha skla je často výzvou i pro profesionály. Aby se odborník na sklo nezranil rozbitými tabulemi, nebo ostrými hranami skel, nosí vždy dobré ochranné pomůcky, mezi které patří i rukavice. Aby se předešlo riziku poškození tabule nebo dokonce rozbití skla, existují speciální přepravní pomůcky a elektromontážní pomůcky, které často pracují s vakuem.

Musíte vědět, že moderní izolační skla se skládají z několika tabulí, které jsou navzájem pevně spojeny. Mezery jsou vyplněny směsí plynů pro dosažení lepších izolačních vlastností. Taková okenní tabule je velmi citlivá! Často stačí lehký úder nebo náraz, aby se tabule poškodila a v takovén případě je obvykle nutné zlikvidovat celé sklo. Profesionál ví: je třeba předcházet odkládání skleněných tabulí na beton nebo jiné tvrdé povrchy. A pro kompetentní transport i osazení skel dnes máme k dispozici transportní vozíky a další techniku, která už dávno nahradila potřebu celé skupiny lidí pro přenesení težkých skel.

  

Vybavení, které mu důvěřují profesionálové

Obzvláště oblíbený je přepravní vozík na sklo UPT600 OUTDOOR od Uplifteru: s nosností 600 kg je vhodný pro všechny druhy materiálů a bezpečně a snadno dokáže přepravovat prvky do maximálních rozměrů 6 000 x 3 500 mm a tloušťky panelu až 140 mm. Pneumatiky jsou vhodné zejména pro venkovní použití. Každé kolo vozíku lze navíc samostatně zabrzdit. Tento transportní vozík lze demontovat bez nářadí v několika jednoduchých krocích a snadno se vejde do každé dodávky nebo kombi. Praktičtější už prostě být nemůže! V řadě Uplifter najdete mnoho dalších užitečných přepravních pomůcek, kteří vám značně usnadní práci: v řadě UPL jsou všechny přepravní pomůcky vybaveny velkými terénními pneumatikami, a proto mohou snadno jezdit téměř na jakémkoli povrchu. Různé verze s nosností 400 až 600 kg pokrývají téměř každý účel použití. Obzvláště chytré řešení bylo vyvinuto výrobním oddělením Uplifter: přepravník UPL-C400 je ideálním pomocníkem pro přemisťování deskového materiálu, rámů a podobně. Díky pohyblivým samosvorným čelistem je přepravované zboží fixováno v přepravní pomůcce vlastní vahou. S pneumatikami je přeprava bez problémů i na nerovném terénu a přes malé překážky. Ostatně praktické úchyty lze využít i k připevnění napínacího pásu pro dodatečné zajištění nákladu.

 

Jak probíhá montáž skel?

Při montáži především fixních oken se obvykle nejprve demontuje sklo a k ostění se přišroubuje pouze rám a sklo se poté znovu vloží. Pokud to místní podmínky a váha skel dovolí, stačí rukavice a nacvičený úchop. Důležitou službu zde ale odvedou takzvané ruční přísavky, které jsou ke sklu šetrně přichyceny pomocí podtlaku a nabízejí tak řemeslníkovi dobré uchopení a záběr. Přísavky jsou k dispozici ruční nebo plně elektrické s nosností až 170 kg. Přesvědčte se sami o bestsellerech od Uplifteru mezi ručními přísavkami!

 

Řešení vakuovou technikou

Trend stále směřuje k nadrozměrným skleněným prvkům. Pokud je tabule příliš těžká, neskladná nebo není vhodná přístupová cesta k příslušnému oknu, pak profesionál použije přísavku na sklo. V kombinaci s naší řadou minijeřábů a zasklívacích robotů můžete naše vakuová zvedací zařízení použít ke zvedání a montáži jakékoli skleněné tabule bez ohledu na výšku, polohu nebo velikost. Nabízíme správnou vakuovou přísavku a jeřáb pro každou aplikaci, ať už uvnitř nebo venku. Nechte si poradit ohledně dostupných modelů přísavek, vakuových zvedáků, jeřábových systémů a systémů traverz a protizávaží Uplifter. Díky našim dlouholetým zkušenostem a naší rozmanité nabídce zvedací a vakuové techniky jsme schopni Vám poskytnout vždy optimální stroje a zařízení pro malé i velké zakázky až po návrh kompletní koncepce montáže. S Uplifterem získáte vše z jednoho zdroje: vývoj • výroba • pronájem • prodej • servis. Důvěřujte lídrovi na trhu!

 

Zadejte prosím řetězec do níže uvedeného textového pole.

Pole s označením * jsou povinná.

Beru na vědomí ochrana údajů.