Použití techniky Uplifter při výstavbě 128m vysokého mrakodrapu THE SPIN ve Frankfurtu nad Mohanem

Použití techniky Uplifter 

při výstavbě 128m vysokého mrakodrapu THE SPIN ve Frankfurtu nad Mohanem

Mrakodrap THE SPIN zdobí svojí výškou 128m roh náměstí a tvoří vstup do evropské čtvrti ve Frankfurtu nad Mohanem.

THE SPIN je první výšková budova se střešní terasou postavená v posledních 30 letech v Mohanské ulici a my v Uplifteru jsme velmi hrdí, že jsme se mohli podílet na realizaci tohoto projektu.

Hrubá stavba byla dokončena v lednu 2022 a již v této prvotní fázi byla použita zdvihací technika od Uplifteru: minijeřáb MAEDA MC305 zvedal širokou škálu stavebních prvků a přesto, že jde o stroj kompaktních rozměrů, jeho výkon je excelentní a navíc se jeřáb vejde i do limitovaných prostor a těžko přístupných míst. Nosnost až 2.980kg při šířce stroje pouhých 1,28m a zdvihu do výšky 12,52m jsou impozantní parametry. Mimochodem, tento minijeřáb je k dispozici i s plně elektrickým pohonem.

 V současnosti je v plném proudu realizace fasády, vnitřních konstrukcí a TZB a Uplifter je zde kompetentním a žádaným partnerem díky svým více než dvacetiletým zkušenostem s manipulací a zdviháním břemen. Zdvihací a vakuová technika od Uplifteru pomáhá při realizaci fasád a velkých prosklených ploch a naše pobočka v oblasti Frankfurtu je technicky i kapacitně plně vybavená pro uskutečnění i rozsáhlých projektů.

A k našim dlouholetým zákazníkům patří i střední a menší společnosti a řemeslníci.

Pronájem techniky přímo od jejího výrobce přináší řadu výhod: speciální požadavky nejsou pro náš tým zkušených a inovativních profesionálů žádnou překážkou. Právě například pro objekt THE SPIN náš vývojový a konstrukční tým operativně přizpůsobil vakuovou hlavu zasklívacího robota Glassworker GW1125 tak, aby bylo možné rychle a bezpečně osadit i rohové prvky. A řešení od Uplifteru překonalo u klienta všechna jeho očekávání.

A Uplifter našel chytré řešení i pro montáž horních skel u budoucích kanceláří umístěných na 22. až 31. podlaží a s pomocí vahadlové traverzy a manipulátoru vše proběhlo a bylo namontováno bezpečně a precizně. Vahadlová traverza měla nainstalované dva ventilátory a po stisku tlačítka bezdrátového dálkového ovládání bylo zdvihané břemeno proudem vzduchu nasměrováno a umístěno naprosto přesně na určené místo – řešení, které ušetřilo obrovskou spoustu času a tedy i nákladů.  

FAKTA k objektu THE SPIN

  • Počet podlaží: 31 nadzemních
  • Výška: 128 m
  • Dokončení: duben 2023
  • Stav: ve výstavbě
  • Určení: kanceláře, hotel

Již před několika lety se technika od Uplifteru úspěšně uplatnila na prestižní akci GRAND TOWER, nejvyšší obytné budově v Německu.

Kolegové z pobočky Uplifteru v Münsteru zde pro transport stavebních prvků použili celou řadu manipulátorů značky Glassworker (jedná se o techniku vyvíjenou a vyráběnou přímo v závodu Uplifter v Nabburgu) spolu s vlastní odbornou obsluhou. Uplifter – efektivní a ergonomická řešení v praxi!

K Uplifteru a k jeho technice a službám patří vždy spolehlivost, zkušenost a rychlá dostupnost a to včetně odborné obsluhy na přání. Spolu s vlastním vývojem, výrobou, prodejem a servisem tvoří pronájmy spektrum služeb a komplexní nabídku Uplifteru. Svým působením pokrýváme celé území Česka a nezáleží, zda jde o pronájem, prodej nebo servis. Uplifter je Váš kompetentní partner v oblasti zdvihací a vakuové techniky. Kontaktujte nás nezávazně!

Zadejte prosím řetězec do níže uvedeného textového pole.

Pole s označením * jsou povinná.

Beru na vědomí ochrana údajů.