Specialista na transportní a zdvihací techniku - rozhovor

1. Jaké jsou v současnosti největší výzvy v oblasti logistiky na staveništích? Existují omezení, například kvůli válce na Ukrajině, pokud jde o mezinárodní přepravu a montáž?

Jednou z největších výzev v oblasti logistiky na stavbách je rychlá dostupnost strojů, které univerzálně a flexibilně pokrývají širokou škálu oblastí použití. Kvůli globálním potížím s dodávkami různých komponent pro strojírenství je třeba počítat se zpožděním ve výrobě nových zařízení, což znamená, že dostupné stroje jsou v provozu bez přerušení - včetně půjčovny techniky ze strojového parku Uplifteru. Spolehlivé a rychlé služby jako údržba a opravy a precizní alokace dostupných zdrojů kladou na celý tým vysoké nároky, se kterými si v Uplifteru umíme poradit.

2. Kam směřuje trend v přepravních a zvedacích zařízeních pro okenní a fasádní prvky?

Trend v přepravních a zvedacích zařízeních pro okenní a fasádní prvky je jasný: zařízení musí být snadno ovladatelné, nenáročné na údržbu, kompaktní, univerzálně použitelné a především odlehčit zaměstnancům – klíčové slovo: ergonomie! Provádění příslušné práce rychleji, bezpečněji a s menším počtem zaměstnanců je to, co průmysl potřebuje, zejména v době nedostatku kvalifikovaných pracovníků. Ruční práce se musí lidem zatraktivnit! Moderní inovativní společnost pracuje ve výrobě a montáži oken s bezemisním Uplifter Glassworkerem GW625 nebo GW1125, zatímco menší firmy stále více spoléhají na ruční přepravní pomůcku UPT250 s vakuovou technologií. Uplifter nabízí správné zařízení pro každou oblast použití a každé cenové rozpětí, a to i ve speciální konstrukci strojů.

3. Podle jakých kritérií se produkt vybírá? Do jaké míry existují rozdíly, pokud jde o použití zařízení v novostavbách a rekonstrukcích, nebo v dílnách či výrobních halách?

Nejdůležitějším kritériem zůstává přání a požadavek zákazníka! Nabízíme velmi širokou škálu standardních řešení, ale mezi naše hlavní kompetence patří také vývoj zákaznických speciálních řešení v našem výrobním závodě v Nabburgu/Bavorsko. S každým vývojem stroje a systému naši zákazníci těží z našich odborných znalostí a z více než 20 let zkušeností v oblasti zdvihací techniky. S Uplifterem jako partnerem pro výrobu speciálních strojů mohou naši zákazníci dále posílit svou konkurenční výhodu. Použití technologie koordinovaného pohonu, výkonné mechatroniky a odolné mechaniky zajišťuje vyšší produktivitu, hospodárnost a výkon ve prospěch zákazníka.

Na příkladu UPM1225 lze velmi jasně ilustrovat rozdíly v použití zařízení:

Použití na stavbě:

S vlastní hmotností pouhých 340 kg dosahuje Uplifter UPM1225 maximální rychlosti 3 km/hod. a díky kompaktním rozměrům se bateriový UPM1225 snadno převáží snadno v dodávce z místa na místo. Uplifter transportéry jsou konstruovány tak, aby byly kompaktní a efektivní. Nízká výška ložné plochy s maximální světlou výškou stroje usnadňuje nakládání a zároveň zvyšuje stabilitu. Vysoký počet kladek podporuje optimální rozložení hmotnosti zátěže na ložnou plochu, zajišťuje hladký chod a umožňuje i překonávání schodů se schodolezovou sadou. Pásové transportéry Uplifter jsou neuvěřitelně všestranné stroje s ohromnými schopnostmi a nesčetnými možnostmi využití. Cenově výhodné a bezpečné řešení pro přepravu nákladů.

Použití ve výrobní hale:

Pásové přepravníky jako UPM1225 jsou ideální pro transport břemen i v hale. Jsou obzvláště přesně ovladatelné a mohou se dokonce otočit na místě, což je velká výhoda v úzkých a klikatých výrobních linkách. Navíc je možné přesné polohování bez zdlouhavého manévrování. Téměř bezúdržbový pojezdový pohon zajišťuje ideální a plynulý postup ve výrobě. Díky integrované pásové platformě je ve verzi halového mobilního jeřábu velmi obratný a lze s ním rychle přemisťovat břemena. Elektrický pohon umožňuje jízdu bez emisí a použití v interiéru. Bez ohledu na to, jaké máte požadavky, s mobilním a samohybným jeřábem jste dobře připraveni na všechny okolnosti a otevřeni všem budoucím úkolům ve výrobě.

4. Pomocí jakých produktových konceptů, poradenských a dalších služeb vycházíte vstříc potřebám vašich zákazníků, abyste zajistili maximální úspěšnost projektu?

Pro zajištění maximálního úspěchu projektu je nezbytná intenzivní výměna informací se zákazníkem. Dokonalé a cenově nejvýhodnější řešení je náš cíl a záměr. Poctivé rady a férové ​​jednání jsou pro nás obzvláště důležité. Jako základ pronavazující  návrh můžeme použít několik modelů a komponentů, ale rádi vyvineme a vyrobíme i zcela nové stroje. Rádi pro naše zákazníky vytvoříme vývojový koncept na míru, jako speciální řešení nebo udržitelný návrh optimalizace pro stávající stroje a systémy.

Technické know-how na nejvyšší úrovni a více než 20 let zkušeností ve zvedací a vakuové technice hovoří za vše. Uplifter se sídlem v Německu je odborníkem na vývoj, design a výrobu individuálních manipulačních řešení. Kvalita MADE IN GERMANY. Bez ohledu na to, zda se jedná o jednoduché nebo zvláště sofistikované speciální konstrukce pro zvedání a přemisťování břemen, jsou všechny stroje a zařízení vyráběny a testovány ve vlastní výrobě Uplifter. Naši servisní technici jsou při každé předávce stroje a tým našeho zákazníka podrobně zaškolí do obsluhy stroje. I po nákupu se naši zákazníci mohou spolehnout na kompetentní kontaktní osoby ve společnosti Uplifter. Servis, údržba a opravy vakuových systémů, mobilních vnitřních jeřábů, plně automatických systémů atd. jsou součástí celkového balíčku služeb a produktů společnosti Uplifter.

Dalším konceptem úspěchu ve společnosti Uplifter je kampaň „Půjčit, vyzkoušet, koupit!“. Veškeré vybavení z rozsáhlého strojového parku Uplifter si lze zarezervovat k pronájmu a rozsáhle testovat na místě při každodenní použití na staveništi. Tímto způsobem může Uplifter poskytnout zákazníkům jistotu, že našli přesně ten správný produkt pro jejich oblast použití.

Intenzivní testy produktů a ukázky strojů doplňují rady a služby poskytované Uplifterem.

Servis u Uplifter, to znamená: osobní kontakt, dlouhodobá spolupráce s našimi zákazníky, zákaznicky orientovaná a intenzivní podpora, inovační management a mnoho dalšího. Abychom vždy zaručili optimální funkčnost našeho vývoje ze speciální konstrukce strojů, nabízíme našim zákazníkům možnost nechat si provést zákonem předepsané revizní testy našimi vyškolenými servisními techniky. Údržbářské práce a opravy lze provádět také na místě, pokud je to možné. Naši zákazníci samozřejmě dostávají technickou podporu od Uplifter také po telefonu. Trvanlivost a efektivita s nejlepšími službami – to je to, co představuje vývoj společnosti Uplifter.

Odpovídal: Martin Lobinger – zakladatel a jednatel Uplifter GmbH & Co.KG

Zadejte prosím řetězec do níže uvedeného textového pole.

Pole s označením * jsou povinná.

Beru na vědomí ochrana údajů.