Jaké vlastnosti dělají minijeřáb lídrem na trhu??

Trh s minijeřáby je široký. Existuje mnoho značek a výrobců včetně SPT, Maeda, Hoeflon, Jekko a mnoha dalších; vše s různými modely v široké škále parametrů a velikostí, s elektrickým, kombi (hybridním), dieselovým nebo benzínovým pohonem a speciálními doplňkovými funkcemi. Někdy se více přihlíží k celkové hmotnosti, pak k maximální výšce zdvihu a nosnosti. Nabídka je velká. Odfiltrovat skutečně důležité vlastnosti produktu z tohoto množství informací je práce pro profesionály a produktový manažer Uplifter a specialista na jeřáby Dominik v tomto blogovém příspěvku vyjmenoval 12 nejdůležitějších výhod, které by měl minijeřáb mít.

  1. Veškeré příslušenství a vybavení na jeřábu by mělo být možné sestavit pouze jednou osobou a v co nejkratším čase. Šetříte tak čas, zůstáváte flexibilní na stavbě a minimalizujete náklady! TIP: Pozor na výměnu zvedacího lana! V ideálním případě to může provést pouze jedna osoba. A jak rychle lze sestavit/rozložit hákovnici? Zde se doporučuje (de-)montáž pomocí čepů a nikoli šroubů.
  2. Dokáže jeřáb koncepčně předejít možným škodám způsobených uvolněním lana?
  3. Krakorec Fly-Jib (nebo „kloubové rameno“) by mělo být možné používat bez omezení. Před koupí jeřábu si proto určitě ověřte, zda musíte při práci s Fly-Jibem počítat s úhlem hlavního výložníku, nebo zda skutečně můžete krakorec používat bez omezení. Rovněž by mělo být možné provozovat výložník a krakorec paralelně a přitom samozřejmě zcela bezpečně. Ideálně je vhodný plně hydraulický krakorec.
  4. Jak rychle a snadno lze provést poprodejní servis na malém a kompaktním jeřábu? Soustřeďte se na modely nenáročné na servis! Na jeřábu by měl být dostatek prostoru pro opravy a údržbu, zejména pro servisní práce kolem navijáku, přičemž vzhledem ke kompaktní konstrukci je často místa jen málo! Všechny komponenty musí být snadno přístupné a v ideálním případě mají všechny jeřáby od jednoho výrobce nainstalovanou stejnou technologii pohonů a to znamená, že nejsou potřeba žádné zvláštní náhradní díly podle modelu stroje. 
  5. Jak složitá je diagnostika chyb na zařízení? Potřebujete drahé speciální přístroje pro diagnostiku chyby, nebo se určení závady zobrazuje přímo na displeji jeřábu nebo jeho ovládání? 
  6. Jak robustní čidla a snímače jsou nainstalovány? Zejména snímače délky a úhlů jsou citlivé a náchylné k poškození. Proto by neměly být instalovány vně stroje.
  7. Máte přímo na stroji dostatek úložného prostoru, např. pro uložení jednoduché hákovnice?
  8. Lze jeřáb ovládat intuitivně i bez jakýchkoli zkušeností s jeřábovou technikou? Snadná a jednoduchá obsluha minijeřábu je nezbytná pro úspěšnou práci na stavbě i v průmyslu. Displeje na rádiovém dálkovém ovladači i na jeřábu musí být snadno srozumitelné a uživatelsky přívětivé. Všechny funkce by navíc měly být ovladatelné jak pomocí rádiového dálkového ovladače, tak i manuálně. Vše přehledně a efektivně k dispozici obsluze.
  9. Lze regulovat rychlost pojezdu a pohybů jeřábu a můžete si rychlosti operativně nakonfigurovat podle svých preferencí a přání? Jak citlivé a přesné jsou ovládací prvky?
  10. Lze minijeřáb rychle vyrovnat a rádně ustavit i na nerovném terénu, nebo je dokonce samonivelační? 
  11. Jak snadné je naložit minijeřáb pro převoz? Potřebujete nájezdové rampy? Nebo lze malý jeřáb pohodlně naložit i vysokozdvižným vozíkem? Speciální manipulační otvory pro vidle vysokozdvižného vozíku jsou velmi užitečné a umožňují obzvláště pohodlné a bezpečné nakládání a vykládání stroje. Důležité je i to, zda lze rádiovým dálkovým ovládáním řídit ipouze jeřábnické operace, nebo i pojezd stroje.
  12. Slyšeli jste někdy o černé skříňce? Správně, tyto se běžně používají v letadlech a černá skříňka se zapisovačem dat je nyní instalována i v moderních minijeřábech. Zaznamenává se tak všechna práce a celá životnost vašeho minijeřábu. Jen pomyslete na nespočet výhod, které vám to přináší!

 

S hrdostí oznamujeme, že všechny modely minijeřábů Uplifter SPT splňují 12 z 12 těchto výhod, díky nimž jsme lídrem na trhu v obasti jeřábové techniky. Poznejte celou naši řadu minijeřábů a nechte se inspirovat těmito a dalšími vlastnostmi a schopnostmi těchto strojů při jejich předvedení.

Uplifter je úspěšným odborníkem na jeřáby již více než 20 let a má mezinárodní prodejní síť, která zajišťuje rychlou dostupnost strojů po celém světě. A jaké je naše tajemství úspěchu? Jsme jedineční v oboru! Ve společnosti Uplifter pracují všechna oddělení ruku v ruce. V našem půjčovně jsou denně používány minijeřáby, vakuové přísavky na sklo a zasklívací stroje. Naši strojní technici nám poskytují poznatky a empirické hodnoty, návrhy na zlepšení a řešení přímo z místa použití na stavbě a naše interní servisní oddělení provádí veškerou údržbu, opravy a testy zařízení a tato synergie neustále přispívá k další optimalizaci. Jádrem je naše výrobní oddělení v Nabburgu, kde jsou vyvíjeny a realizovány nápady a vize, prototypy a nakonec sériově připravené produktové inovace podle požadavků zákazníků. Uplifter má know-how pro udržitelný rozvoj. Zašlete svůj dotaz na téma konstrukce speciálních strojů již nyní.

tagy: Minijeřáb
Zadejte prosím řetězec do níže uvedeného textového pole.

Pole s označením * jsou povinná.

Beru na vědomí ochrana údajů.